اجازه دهید خانه ها گالری شوند!

به گزارش وبلاگ بام دماوند، مدیر گالری هما که یکی از اعضای انجمن صنفی گالری دارها نیز محسوب می گردد، درباره نقش این انجمن صنفی می گوید: انجمن صنفی دقیقا یک نهاد صنفی است که وظایفی فراتر از پاسخگویی خدماتی دارد و چون محصولی که به جامعه معرفی می نماید اصولا فرهنگی است، در نتیجه پیچیدگی های بیشتری نسبت به انجمن هایی دارد که یا صرفا خدماتی و یا ارائه دهنده محصولات کالایی و یا سرمایه ای هستند.

اجازه دهید خانه ها گالری شوند!

گالری داری از مشاغلی است که باتوجه به شرایط مالی کنونی با سختی هایی هم در زمینه های مختلف روبرو است. این صنف مانند اغلب اصناف، انجمنی دارد و جلساتی را با موضوع مسائل گالری دارها و ... برگزار می نماید.

به همین دلیل و به منظور شناخت دقیق وظایف و خدمات این انجمن صنفی به گفت وگو با هنگامه معمری، مدیر گالری هما پرداختیم تا نقش این انجمن را از زبان این مدیر گالری بشنویم و برخی پرسش های هنرمندان و منتقدان را با او در میان بگذاریم.

مسائل گالری دارها متأسفانه کم نیست

معمری در پاسخ به این سوال که در جلسه اخیر انجمن مهم ترین مشکل مدیران گالری چه عنوان شده است؟ گفت: مسائل این حرفه متاسفانه کم نیست با این وجود هیات مدیره دوره اول و حالا دوره دوم به این نتیجه رسیده اند که مسائل خدماتی و حل و فصل جدل های یومیه نباید مانع مشاوره های تخصصی و حقوقی و نیز رایزنی انجمن صنفی با نهادهای دولتی و به طور اخص با قانونگذار گردد.

او ادامه داد: در نتیجه بیشترین انرژی هیات مدیره طی این چهار سال بر تبیین قانونی و پایگاه سازی اجتماعی و حقوقی گالری ها و تعریف زیستی آن در شهر صرف شده است.

انجمن صنفی گالری دارها دقیقا چه نقشی را بازی می نماید؟

یکی از اصلی ترین سوالاتی که در این گفت وگو به آن پاسخ داده شد، این بود که انجمن صنفی گالری دارها دقیقا چه نقشی را بازی می نماید.

معمری در پاسخ به این پرسش، به خبرنگار بخش تجسمی وبلاگ بام دماوند گفت: همانطور که شرح داده شد و اعضای محترم انجمن با روشن بینی درک می نمایند، انجمن صنفی دقیقا یک نهاد صنفی است که وظایفی فراتر از پاسخگویی خدماتی دارد و چون محصولی که به جامعه معرفی می نماید اصولا فرهنگی است، در نتیجه پیچیدگی های بیشتری نسبت به انجمن هایی دارد که یا صرفا خدماتی و یا ارائه دهنده محصولات کالایی و یا سرمایه ای هستند.

او درباره اینکه وجه دریافتی از اعضای انجمن برای چیست، گفت: ما از یک سو نسبت به اعضا مکلف هستیم و از سوی دیگر باید گستره وسیع تری از دولت و جامعه را نسبت به این مکان فرهنگی در شهر معناسازی کنیم. خوشبختانه تا امروز همه اعضا همراه و پشتیبان بوده اند و هر وقت اتفاق نظری نبوده خرد جمعی به هر گرایشی فائق آمده. است بودجه ها تا امروز صرف زیرساخت ها و دارایی ها شده و چون انجمن هنوز فضای ملکی شخصی ندارد بخشی از هزینه مصروف کرایه شده.

منظور از راهکارهای عملی روبروه با شهرداری چیست؟

یکی از نتایج دیگری که در جلسه اخیر این انجمن در فضای رسانه ای منتشر شد، این بود که گالری داران درخصوص راهکارهای عملی در مقابله با شهرداری به راهکار هایی رسیده اند. مدیر گالری هما در این رابطه که این راهکارها دقیقا چه هستند، اظهار کرد: کلمه مقابله را با تقابل اشتباه نگیرید. شهرداری تهران طی دو سال گذشته بعضا با گالری ها تعامل خوبی داشته ولی مسئله اشتغال گالری ها در فضای مسکونی که هم مورد نظر شورای عالی فرهنگی بوده و طی سه دهه اخیر به آن استناد شده و نیز مستنداتی که در کتاب ملاک عمل شهرداری مورد وثوق بوده باید در نهایت تبدیل به یک قانون و رویه عمل گردد.

او افزود: همه متولیان کشور می دانند اشتغال زایی برای هزاران نفر از جامعه فرهنگی و نیز اصناف مرتبط مسئله ای نیست که به سبب نقص قانونی بگردد آن را مختل کرد. بیش از 90 درصد گالری های تهران در فضاهای مسکونی اشتغال دارند و در صورت تعطیلی این فضاها صدمات جبران ناپذیر مالی و فرهنگی به بخش بزرگی از جامعه هنری وارد می گردد و جامعه امروز تحمل چنین مشکل مضاعفی را ندارد و این مورد رسما به مدیران کشور اعلام شده و خوشبختانه آنها نیز اظهار امیدواری کردند که به زودی راهکاری عملی برای این نقص قانونی ارائه نمایند.

نماینده ای از هنرمندان باید در جلسات انجمن حضور داشته باشد؟

یکی از انتقاداتی که از جانب هنرمندان به جلسات انجمن صنفی گالری داران وارد می گردد این است که هنرمندان یکی از پایه های مهم گالری ها هستند و تا آرتیستی نباشد در واقع نمایشگاهی وجود ندارد که در گالری برگزار گردد.

این عده عقیده دارند که به سبب رابطه دو طرفه هنرمند و گالری دار باید یک نماینده از جانب هنرمندان در این جلسات شرکت داشته باشد. معمری درباره این انتقاد به خبرنگار وبلاگ بام دماوند گفت: ماموریت انجمن صنفی نگارخانه داران تسهیل امور صنفی این شغل است هنرمندان هم انجمن های متعدد صنفی خود را دارند و نماینده هنرمندان رشته های مختلف محسوب می شوند که اتفاقا خوب است در مذاکرات و جلساتی انجمن ها با هم تبادل نظر نمایند که از این فرصت ها برای رونق بازار هنرهای تجسمی و برطرف موانع استفاده نمایند اما مجمع عمومی در همه اصناف جهت امور داخلی صنفی تعریف شده است.

او در آخر اعلام کرد: هنرمندان باید مسائل خود را در انجمن های خود مطرح و حل و فصل نمایند. متاسفانه قانون گریزی و آنارشی به قصد کسب محبوبیت برخی را وا می دارد که خارج از قانون، عرف و هنجار مسائل شخصی خود را وارد مسائل حرفه ای نمایند. ما انجمن صنف گالری ها هستیم در نتیجه منطقی است منافع اعضای خود را پی جویی کنیم و اجازه اختلال یا آسیب به صنف خود را نمی دهیم و مماشاتی با طلب غیرقانونی نداریم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "اجازه دهید خانه ها گالری شوند!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اجازه دهید خانه ها گالری شوند!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید