چراغ سبزسرمایه گذاران به گردشگری ایلام

به گزارش وبلاگ بام دماوند، عبدالمالک شنبه زاده مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان ایلام با اشاره به اینکه استان ایلام دچار یک دگردیسی و تکاپوی حاصل از حضور گردشگران نوروزی شد گفت : در این مدت کوتاه تعطیلات نوروزی ظرفیت ها و پتانسیل های بکر تاریخی، طبیعی و مذهبی ایلام باعث شد که چهار نفر برای سرمایه گذاری در حوزه گردشگری و مجتمع های تفریحی استان مراجعه نمایند که حضور این سرمایه گذاران منوط به همکاری دستگاه های مرتبط در ایجاد مشوق و کاهش بروکراسی های اداری است.

چراغ سبزسرمایه گذاران به گردشگری ایلام

به گزارش وبلاگ بام دماوند به نقل از ایرنا ،ایلام به عنوان استانی چهارفصل با بهره مندی از آثار تاریخی متنوع، اماکن مذهبی و منطقه ها طبیعی و تفریحی به عنوان یک استان بکر و ناشناخته همیشه مقصد جهانگردانی است که علاقمند به تماشا استان های کمتر شناخته شده از لحاظ جهانگردی هستند.

سال گذشته عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و جهانگردی در سفر به استان ایلام از ایجاد تورهای جهانگردی به مقصد استان های کمتر شناخته شده برای جهانگردی اطلاع داد که ایلام نیز در این سبد قرار می گیرد.

پای مسافران به ایلام باز شد

امسال بعد از 2 سال وقفه، باری دیگر جهانگردی و سفرهای نوروزی در کشور شروع شد و تعدادی از مسافران نوروزی غیربومی در قالب مسافرت خانوادگی یا تورهای جهانگردی، ایلام را به عنوان مقصد مسافرت خود انتخاب کردند.

به اذعان مسوولان ستاد اجرایی خدمات سفرهای نوروزی آمار مسافران امسال نسبت به نوروز 98 افزایش داشته و به گفته حسن بهرام نیا استاندار ایلام جهانگردی نوروزی استان ایلام در عید امسال 30 درصد نسبت به سال 98 و پیش از شیوع کرونا افزایش نشان داده است.

بدون شک افزایش تعداد مسافران و سفرهای نوروزی بهره و سودآوری بالایی را برای استان به ارمغان آورده و همه صنوف و حرفه ها مانند رانندگان حمل و نقل برون و دورن شهری، پمپ های بنزین، فروشگاه ها و مغازه ها، مکانیکی، رستوران و هتل داران و سایر صنوف از حضور این افراد در استان منعفت و عایدی کسب نموده اند.

عبدالمالک شنبه زاده مدیرکل میراث فرهنگی، جهانگردی و صنایع دستی استان ایلام یادآور شد: جهانگردی صنعتی است که برخلاف بسیاری از صنایع تمامی طیف های سنی از افراد کهنسال تا یک نوزاد را در برمی گیرد و همین گستردگی سنی باعث شده است که این صنعت متمایز از دیگر صنعت ها سرشار از عایدیزایی باشد.

حضور تورهای جهانگردی ویژه زنان

وی اضافه نمود: یکی از جلوه های خاص جهانگردی در عید نوروز امسال استان ایلام، حضور تورهای جهانگردی ویژه زنان بود که در قالب این تورها زنان جهانگرد به صورت مستقل به بازدید از اماکن جهانگردی استان آمدند و این نشان از رشد صنعت جهانگردی دارد.

شنبه زاده تاکید نمود: حضور گردشکران در نمایشگاه های صنایع دستی و سوغات محلی و خرید آنها از غرفه داران باعث رونق این هنر- صنعت بعد از 2 سال رکود شد و همه صنعتگران هنرمند حاضر در این غرفه ها به سود و عایدی دست یافتند.

به گفته وی جهانگردی به عنوان یک صنعت سبز و کم هزینه می تواند بین هشت تا 10 شغل را در بین جوامع محلی ایجاد کند و باعث تحرک و پویایی اجتماعی و مالی همراه با سودآوری برای تمامی قسمت های جامعه حتی روستاهای دورافتاده گردد.

مدیرکل میراث فرهنگی، جهانگردی و صنایع دستی استان ایلام اضافه نمود: اما رشد و شکوفایی جهانگردی نیازمند ایجاد و تقویت زیرساخت های فرهنگی و عمرانی است که برای حضور بیشتر جهانگردان باید زیرساخت هایی عمرانی چون فرودگاه، راه آهن، مسیرهای دسترسی، مراکز خرید مدرن، بازارچه های مرزی، واحدهای اقامتی و مجتمع های جهانگردی و رفاهی استاندارد شکل بگیرد.

وی در خصوص زیرساخت های فرهنگی هم شرح داد: باید جوامع محلی نوع برخورد با جهانگردان را فرا بگیرند چرا که این جوامع بومی معرف آداب و فرهنگ استان خود در بین جهانگردان هستند که با نوع برخورد خود می توانند در جلب نظر یا دفع یک جهانگرد و حتی جذب سرمایه گذار دخیل باشند.

همه دستگاه ها در خصوص توسعه صنعت جهانگردی دخیل هستند

شنبه زاده با بیان اینکه همه دستگاه ها در خصوص توسعه صنعت جهانگردی دخیل هستند، تاکید نمود: کارشناسان مجرب حوزه جهانگردی استان و مرکز در صورت رغبت دستگاه های مختلف عضو ستاد خدمات سفرهای نوروزی برای جوامع هدف زیرمجموعه این دستگاه ها کارگاه های آموزشی و مهارتی شیوه برخورد با جهانگردان برگزار می نمایند.

وی شرح داد: به عنوان مثال کارگاه های آموزشی برای زیربخش های شهرداری در حوزه حمل و نقل شهری و فضای سبز، صنوف مختلف سازمان صنعت، معدن و تجارت و اتاق اصناف، دانشگاه علوم پزشکی، رستوران ها و هتل داران، اقامتگاه های بومگردی و سایر مشاغل مرتبط به جهانگردان برگزار می گردد.

ماندگاری سرمایه گذاران منوط به ایجاد مشوق و کاهش بروکراسی های اداری

وی اضافه نمود: در این مدت کوتاه تعطیلات نوروزی ظرفیت ها و پتانسیل های بکر تاریخی، طبیعی و مذهبی ایلام باعث شد که چهار نفر برای سرمایه گذاری در حوزه جهانگردی و مجتمع های تفریحی استان مراجعه نمایند که حضور این سرمایه گذاران منوط به همکاری دستگاه های مرتبط در ایجاد مشوق و کاهش بروکراسی های اداری است.

ایجاد زیرساخت های جهانگردی می تواند در بلندمدت به یک منبع عایدی پایدار برای استان کم برخوردار تبدیل گردد وتزریق اعتبار در بخش جهانگردی یک هزینه نیست بلکه سرمایه گذاری همراه با عایدیزایی پایدار در طولانی مدت است.

138 هزار و 370 نفر در مدت زمان 26 اسفند تا 13 فروردین در اقامتگاه های اسکان مسافران اقامت داشته اند و یک میلیون و 24 هزار و 435 مورد بازدید از اماکن جهانگردپذیر استان در ایام نوروز 1401 اجرا شده است.

منبع: توریسم آنلاین

به "چراغ سبزسرمایه گذاران به گردشگری ایلام" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چراغ سبزسرمایه گذاران به گردشگری ایلام"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید