ویژگی ها و راه های تشخیص عسل طبیعی و تقلبی

به گزارش وبلاگ بام دماوند، عسل طبیعی بعد از مدتی شکرک می زند اما زمان شکرک زدن آن بسته به نوع گیاهی که زنبور از شهد آن تغذیه می نماید فرق دارد و می تواند از دو هفته تا دو سال متفاوت باشد. با وجود این، نمی توان گفت هر عسلی که شکرک می زند عسل طبیعی و اصل است.

ویژگی ها و راه های تشخیص عسل طبیعی و تقلبی

راه های زیادی برای تشخیص عسل اصل از تقلبی و نامرغوب وجود دارد که در اینجا قصد داریم شما را با این چند روش آشنا کنیم.

به گزارش اعتماد آنلاین؛ حتماً شما هم تا به امروز تجربه این را داشته اید که عسل نامرغوب را به جای عسل اصل به تان فروخته باشند، اما آیا توانسته اید تشخیص دهید که این عسل نامرغوب است؟ یا چه زمانی متوجه شدید که عسل خریداری شده اصل نبوده است.

عسل طبیعی از شهد گل هایی به دست می آید که زنبور پس از تغذیه از گیاهان مختلف، آن را فرآوری و تغلیظ نموده و در کندو ذخیره می نماید. بنابراین تغذیه زنبور عسل برای به دست آوردن عسل طبیعی و اصل بسیار مهم است. حتی گفته می گردد هرچه زنبور برای رسیدن به شهد گل مسافت بیشتری را طی نموده باشد عسل باکیفیت تری فراوری می نماید.

عسلی که حاصل تغذیه گیاهان از شهد واقعی گل باشد اصیل ترین عسل است که خواص درمانی زیادی نیز دارد.

اما بعضی از زنبورداران به جای شهد زنبورهای خود را به وسیله شکر و مواد شیرین نماینده صنعتی تغذیه می نمایند در نتیجه عسلی که زنبور آنها فراوری می نماید خاصیت عسل طبیعی را ندارد و عسل نامرغوب خوانده می گردد. بعضی از زنبورداران نیز شهد گل را با شکر سفید ترکیب می نمایند تا شیرین تر گردد. حتی گفته می گردد تغذیه زنبورها از شکر و قند، فراوری عسل آنها را افزایش می دهد بنابراین برای بسیاری از زنبورداران به صرفه تر است که زنبورهایشان به جای پرواز کردن تا باغ های گل از شهدهای همراه با شکر تغذیه نمایند.

البته در بعضی منطقه ها به علت شرایط آب و هوایی در بعضی از فصول سال و نبود باغ های گل زنبورداران ناچار می شوند از شهدهای غیرطبیعی و شکر برای تغذیه زنبورهای خود استفاده نمایند که این کار مانعی ندارد اما به شرط اینکه در این فصول عسل فراوریشده را به نام عسل اصل به بازار عرضه ننمایند.

به این نوع عسل که زنبورها به وسیله زنبورداران با شهدهای مصنوعی، شکر، شربت و... تغذیه می شوند عسل تغذیه ای می گویند.

نوع دیگری از عسل نیز در بازار وجود دارد که نیمی از عسل و نیم دیگر آن شهد است؛ به این ترتیب که فراورینماینده عسل حاصله از کندو را با شهد شکر ترکیب می نماید، حجم عسل را افزایش می دهد و آن را روانه بازار می نماید. به این عسل مخلوط می گویند که خالص نیست اما ضرر عسل های غیرطبیعی را هم ندارد چون بخشی از آن عسل واقعی است.

نوع دیگری از عسل نیز در بازار با قیمت های پایین تر به فروش می رسد و بعضی از فراورینمایندگان به صورت کاملاً مصنوعی فراوری می نمایند که اثری از عسل در آن دیده نمی گردد.

در این نوع فراوری، عسل حاصل شده کاملاً مصنوعی است و از تغلیظ شیره بعضی از میوه ها مانند خرما، توت و حتی گاهی ملاس چغندر یا از حرارت دادن مواد گلوکزی و مواد نشاسته ای برای قوام آن ساخته می گردد.

راه های تشخیص عسل طبیعی از تقلبی

چند راه برای تشخیص عسل اصل از تقلبی وجود دارد و چندین سوال فکر خریداران عسل را مشغول می نماید که یکی از آنها درباره شکرک زدن یا نزدن عسل اصل است.

عسل طبیعی بعد از مدتی شکرک می زند اما زمان شکرک زدن آن بسته به نوع گیاهی که زنبور از شهد آن تغذیه می نماید فرق دارد و می تواند از دو هفته تا دو سال متفاوت باشد. با وجود این، نمی توان گفت هر عسلی که شکرک می زند عسل طبیعی و اصل است.

بیشتر روش های تشخیص عسل برای عسل های تقلبی به کار می رود؛ یعنی با این روش ها نمی توان متوجه اصل بودن مثل شد اما عسل های تقلبی را که زنبور هیچ نقشی در فراوری آن نداشته می توان تشخیص داد.

1. اگر میزانی عسل را بین دو انگشت خود قرار دهید، عسل طبیعی تمایل به چسبندگی ندارد در حالی که عسل تقلبی و غیراصل کاملاً حالت چسبندگی بین دو انگشت شما ایجاد می نماید.

2. غلظت عسل های طبیعی، مخلوط و تغذیه ای نسبت به عسل های تقلبی بسیار بیشتر است به طوری که ظرف عسل تقلبی را به محض اینکه کج کنید عسل به سمت پایین می ریزد اما عسل طبیعی، مخلوط یا تغذیه به خاطر غلظت طول می کشد تا به اصطلاح شُره کند.

3. مزه عسل طبیعی برخلاف تصور خیلی زود از دهان می رود و با حرارت دادن عسل کاملاً متفاوت می گردد اما عسل تقلبی چنین خاصیتی ندارد و تنها در صورت چشیدن مزه آن دقایق زیادی در دهان باقی می ماند.

4. عسل های خالص با حرارت تماشا خیلی سریع رنگ کاراملی به خود می گیرند اما عسل تقلبی که زنبور در فراوری آن نقشی ندارد هنگام حرارت دادن کف می نماید.

5. عسل طبیعی وقتی در آب ریخته می گردد به راحتی حل نمی گردد اما عسل تقلبی به علت وجود مواد مصنوعی سریع در آب حل می گردد.

6. سر یک چوب کبریت را به عسل آغشته و بعد از یک دقیقه آن را پاک کنید، اگر عسل طبیعی باشد که به راحتی روشن می گردد اما اگر عسل تقلبی باشد نمی توانید کبریت را روشن کنید چون عسل تقلبی گوگرد سر چوب کبریت را مرطوب می نماید.

7. اگر میزان کمی عسل اصل را روی نان تست بمالید و در مجاورت هوا قرار دهید نان کمی سفت می گردد اما عسل تقلبی به علت وجود آب در بافت آن نان را مرطوب و نرم می نماید.

8. عسل طبیعی در صورتی که روی دستمال کاغذی یا پارچه سفید ریخته گردد آن را مرطوب یا لک نمی نماید اما عسل تقلبی دستمال کاغذی را مرطوب و پارچه سفید را لک می نماید.

منبع: عصر ایران

به "ویژگی ها و راه های تشخیص عسل طبیعی و تقلبی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ویژگی ها و راه های تشخیص عسل طبیعی و تقلبی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید