طرز تهیه چیکن بریانی به روش سرآشپزهای هندی

به گزارش وبلاگ بام دماوند، هر لقمه از غذاهای هندی مانند بمبی از طعم و عطرهای تند و گرم است. غذاهایی که چندان هم از فرهنگ غذایی ما ایرانیان به دور نیستند و بوهای آشنای آن ها که ترکیبی از فلفل، زنجبیل و دارچین هستند، انتخاب هایی لذت بخش را می سازند. در این مطلب به سراغ یکی از غذاهای محبوب هندی، چیکن بریانی رفته ایم تا در هوای سرد زمستانی، طعمی گرم را خلق کنید و از آن لذت ببرید. این غذای مقوی در کنار یک نوع دسر ماست هندی سرو می گردد که مزه آن را فراموش نشدنی می نماید.

طرز تهیه چیکن بریانی به روش سرآشپزهای هندی

مواد لازم برای تهیه مرغ و دسر ماست (ریتا)

  • لیمو یک عدد
  • شکر یک دوم قاشق غذاخوری
  • ماست چکیده یک و یک دوم لیوان
  • نمک سه قاشق غذاخوری
  • پودر فلفل سیاه یک قاشق چایخوری
  • پیاز قرمز یک عدد
  • زنجبیل تازه چهار تکه
  • سیر دوحبه له شده
  • پودر دارچین سه چهارم قاشق غذاخوری
  • پودر هل یک دوم قاشق غذاخوری
  • ران مرغ 600 گرم
  • برگ بو خشک دوعدد

مواد لازم برای تهیه برنج و مخلفات

  • نمک سه چهارم لیوان
  • برنج قهوه ای (باسماتی) دو فنجان
  • پیاز قرمز خرد شده یک عدد
  • روغن سه چهارم لیوان
  • مخلوط آجیل خرد شده یک دوم لیوان (شامل گردو، میوه کاج، پسته)
  • شکر یک قاشق غذاخوری
  • مخلوط میوه خشک سه چهارم لیوان (مانند آلو، زردآلو، آناناس و زغال اخته)

طرز تهیه چیکن بریانی

مرحله اول

اگر عاشق طعم غذاهای هندی باشید، می توانید همه روزتان را با آنها سپری کنید. صبحانه املت هندی بخورید، برای نهار چیکن بریانی بار بگذارید، عصرانه دوسا آماده کنید و شب را هم با تیکلا ماسالا سر کنید.

برای تهیه چیکن بریانی خوشمزه، ابتدا به اندازه یک قاشق غذاخوری از پوست لیمو را رنده کنید و در طرف کوچکی بریزید. سپس آب نیمی از لیمو را بگیرید. شکر، یک فنجان ماست، یک قاشق غذاخوری نمک و یک چهارم قاشق غذاخوری فلفل را ترکیب کنید.

یک چهارم پیاز را خرد کنید در ترکیب ماست بریزید. به مواد اجازه دهید که برای یک ساعت در دمای اتاق خنک گردد. اگر این مدت به یک شب برسد، سس ماست طعم بهتری به خود می گیرد. این ترکیب را بعدا با غذای اصلی سرو می کنید.

مرحله دوم

زنجبیل، سیر، دارچین، آبلیمو به جای مانده، سه چهارم پیاز، یک دوم لیوان ماست، دو قاشق نمک و سه چهارم قاشق فلفل را کاملا مخلوط کنید تا ترکیبی صاف و نرم به دست بیاید. ادویه های هندی عطر خوبی به این سس می دهند.

مرحله سوم

در این مرحله به سراغ مرغ های چیکن بریانی می رویم. پوست روی ران ها را کاملا جدا کنید. نگران به جای مانده چربی روی گوشت نباشید، آن ها در طی مراحل پخت از بین می فرایند.

مخلوط ماست و زنجبیل را به ظرف مرغ ها منتقل کنید و سپس برگ بو های خشک را در این مرحله به مرغ اضافه کنید. روی ظرف را کاملا بپوشانید و آن را در یخچال نگهداری کنید تا مرغ طعم دار گردد. برای این کار بین دو ساعت تا شب زمان ضروری است.

مرحله چهارم

فر را در دمای 177 درجه سانتی گراد قرار دهید و طبقه وسط آن را برای ادامه پخت و پز در نظر بگیرید. یک قابلمه را به اندازه لازم برای برنجی که انتخاب نموده اید پر آب کنید و در آن مقداری نمک بریزید.

برنج تان را در ظرف دیگری بریزید و آن را با آب سرد شیر پر کنید. با یاری دست هایتان دانه های برنج را بشویید. دوبار آب برنج را عوض کنید تا در نهایت آب آن کاملا شفاف و پاکیزه گردد.

مرحله پنجم

برنج شسته شده را به آب نمک در حال جوش اضافه کنید و به آن ها اجازه پخت دهید. هرزگاهی با قاشق چوبی محتویات قابلمه را هم بزنید تا برنج ها به یکدیگر نچسبند.

پس از گذشت چند دقیقه برنج را بین دو انگشتتان فشار دهید. اگر اطراف برنج نرم شده است مغز آن هنوز محکم است، وقت برداشتن آن از روی شلعه رسیده. برنج را با آب کشی نموده و کنار بگذارید.

مرحله ششم

پیاز قرمز را درشت خرد کنید و داخل قابمله بریزید و روغن را به آن اضافه کنید. اجازه دهید تا کاملا سرخ گردد. در این مرحله رنگ پیاز باید قهوه ای طلایی گردد. این رنگ باعث می گردد غذای شما هیجان انگیزتر به نظر برسد. پس از اینکه پیازها سرخ شدند، روغن آن ها را بگیرید و به ظرف دیگری منتقل کنید.

مرحله هفتم

با روغن به جامانده در تابه، آجیل و میوه ها را تست کنید تا کاملا تغییر رنگ بدهند و کرانچی شوند. پس از سرخ شدن آن ها را می توانید از روغن خارج کنید و کنار بگذارید.

مرحله هشتم

دمای گاز را بالا ببرید تا روغن داغ تر گردد، حالا شکری را که از قبل داشتیم کف تابه بریزید و مدام هم بزنید. اجازه بدهید رنگ شکر کاملا کاراملی گردد، در این مرحله از طبخ چیکن بریانی، مراقب باشید شکر گوله گوله نگردد.

مرغ را به تابه اضافه کنید و کاملا تکه های گوشت را در شکر کاراملی بغلتانید. مرغ را از روغن جدا کنید و کف ظرفی که می خواهید داخل فر قرار دهید، ران ها را بچینید. روی آن ردیفی از میوه های خشک و یک سوم پیاز سرخ شده را بریزید.

حالا وقت آن است تا برنج را روی مرغ ها بریزید و کاملا آن ها را بپوشانید. ظرف با در یا فویل محکم کنید و داخل فر قرار دهید. در طی پخت آن که حدودا 45 دقیقه طول می کشد، روی ظرف را باز نکنید، چرا که بخار آن از بین می رود و مواد مغزپخت نمی شوند.

مرحله نهم

پس از آنکه غذا را از فر خارج کردید، به آن موقع دهید تا کمی خنک گردد. سپس آن را با یاری کف گیر بزرگ به بشقاب سروتان منتقل کنید. در هنگام جابه جایی چیکن بریانی، مواد را به طور یکسان ترکیب کنید تا سس در همه بخش ها پخش گردد.

چند نکته

  • در خاتمه، آجیل و پیازهای به جامانده را روی برنج بریزید و آن را تزئین کنید.
  • بعلاوه می توانید از سبزهایی مانند ریحان یا جعفری بهره ببرید.
  • غذا را به همراه دسر ماستی که در ابتدای دستور آموزش دادیم نوش جان کنید.
  • اگر می خواهید غذاهای هندی دیگری را هم برای مهمان هایتان سرو کنید، پیشنهاد می کنیم خورش مرغ هندی را هم در کنار چیکن بریانی حاضر کنید.
منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه چیکن بریانی به روش سرآشپزهای هندی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه چیکن بریانی به روش سرآشپزهای هندی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید